A Trio Of Volumes Connected By Gabled Roofs Form A House With A Great View

The unusual and repetitive design of this residence in Hollywood Hills is inspired by The Kimbell Art Museum in Texas which has a similar structure but with arched and rounded volumes. This house on the other hand features three simple volumes parallel to each connected and connected by gabled roofs. The house is located in Los Angeles and was designed by studio Standard Architecture. It’s perched on a cliff which gives it beautiful 180 degree views of the city and it has an interesting design overall. Its three white volumes have a symmetrical look, with large windows at the front and the rear sides and with sliding glass doors to connect them to the beautiful outdoor spaces.

The house sits on a one acre plot of land on top of a cliff that overlooks the city of L.A.View in gallery
The house sits on a one acre plot of land on top of a cliff that overlooks the city of L.A.
This is a 10,000 square foot (920 square meters) house in total with expansive outdoor spaces and generous indoor areasView in gallery
This is a 10,000 square foot (920 square meters) house in total with expansive outdoor spaces and generous indoor areas

The central volume houses the open living room and dining areas and has a double height ceiling which creates a very airy and spacious feel. There’s also a kitchen and a home theater and a series of large pivot glass doors that connect the interior spaces to an open terrace. The back garden is framed on the outer edge by a trapezoid=shaped cantilevered infinity pool. The rest of the space is filled with patios and casual lounge areas surrounded by greenery. The two other volumes frame the central living area and are split into two levels. They contain four upstairs bedrooms connected to a shared terrace. They’re bright, airy and inviting and they enjoy gorgeous views as well as a close connection to the outdoors.

The main entrance is marked by a large wooden door leading into the living areasView in gallery
The main entrance is marked by a large wooden door leading into the living areas
The living room has 30 ft (9m) high ceiling and that gives it a very open and airy lookView in gallery
The living room has 30 ft (9m) high ceiling and that gives it a very open and airy look
The interior spaces are simple and have little furniture which puts an emphasis on the outdoors and the panoramic viewsView in gallery
The interior spaces are simple and have little furniture which puts an emphasis on the outdoors and the panoramic views
Pivot glass door allow the interior spaces to be easily opened onto the terrace and the back gardenView in gallery
Pivot glass door allow the interior spaces to be easily opened onto the terrace and the back garden
The staircase fits in between the parallel volumes and connects the upper and lower spacesView in gallery
The staircase fits in between the parallel volumes and connects the upper and lower spaces
The bedrooms are housed upstairs and have access to their own terrace with beautiful viewsView in gallery
The bedrooms are housed upstairs and have access to their own terrace with beautiful views
Each of the three volumes has glazed front and back walls and pivot doors that connect them to the large backyardView in gallery
Each of the three volumes has glazed front and back walls and pivot doors that connect them to the large backyard
At the front there's a driveway and a two-car garage on the sideView in gallery
At the front there’s a driveway and a two-car garage on the side
The backyard features a large infinity pool which cantilevers over the edge of the sideView in gallery
The backyard features a large infinity pool which cantilevers over the edge of the side
The kitchen has expansive storage inside the custom wooden cabinetry and the matching islandView in gallery
The kitchen has expansive storage inside the custom wooden cabinetry and the matching island
The upstairs lounge area overlooks the double-height living room and has one of the best views in the houseView in gallery
The upstairs lounge area overlooks the double-height living room and has one of the best views in the house