0

The Clip Store Concept With A Modern and Black Look

This is the Clip Store Concept, a store located in North Shopping, Porto, Portugal. It was designed by Architects Pedro Silva. Lda with a design team formed of Hugo Ramos, Jette Fyhn, André Fernandes Gois, Nuno Baptista, Rita Cartaxo and coordinator Luis Pedro Silva. It’s a project that measures a total of 256 square meters and it was completed in 2008.

The project won an international competition. It’s a new creation based on an original concept. It’s a structure that reunites multi-brand boutiques into one big space. The main idea behind the design of this space was to create an urban design. The architects used materials such as concrete and steel and they mixed them with a variety of other elements. The different areas are separated and different but there’s also a certain fluidity in there and all the spaces and linked together by a bigger theme.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

The space is modern and mostly black. There are some very interesting elements in there, such as the doors that have been painted with chameleon pain that change color depending on the angle you look at them. There’s also a big screen that presents abstract images connected by rhythms of a DJ. It’s an unusual space and it definitely looks unique. The concept behind this project was original and the result is also impressive.{found on plataformaarquitectura}

Share this post

0

Posted in Interiors on December 29, 2011

About the author

Simona Ganea
She may not be very fond of people, finding them annoying most of the time, but she still enjoys helping them from the shadows. Her attention to detail drives others crazy yet remains her most appreciated characteristic.

WHAT DO YOU GUYS THINK?