0

Into the middle of nature inside Microsoft Vienna Headquarters

Man has always been in the middle of nature even from his ancient beginnings. Caves were his shelter, leaves were his bed or offered him food source. He cannot be separated from it and I do not even can imagine a world without trees, plants, insects, birds or animals. We were created to live in such an environment full of life.

The new headquarters of Microsoft in Vienna, designed by INNOCAD Architektur sought to create a combination of physical, virtual and social environments where its employees could work relaxed and comfortable. It is a building surrounded by greenery and inside of it there are entire green walls which look like the reflection of the outdoor items. The floor to ceiling windows allow the people to see the green spaces from the outside and the natural light to invade the whole areas. Every room is large, the pieces of furniture are modern and have organic shapes which are inspired from nature elements.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

There are some special rooms which make the whole work atmosphere really pleasant and relaxed. The wood meeting room where the wood floor continues with the same material lets you the impression that you are inside of a tree. The same pleasant ambiance is present in another blue and white room where the blue ceiling and the blue walls or the presence of the aquarium creates the idea of sea, or waves of a sea. The white pieces of furniture seem to look like some white shells so that the whole décor seems to send you straight to the white beach of a sea.