The Long Narrow House by Hopkins Architects

This residence is located in the village of Cockthorpe in Norfolk, England. It was designed by London-based design studio Hopkins Architects and the project is called The Long House. The name reflects the actual shape of the house. Completed in 2011, this residence is a two-story contemporary structure with a modern and functional internal structure.

View in gallery

The house is actually a rentable holiday home. It has a design inspired by the surrounding building from the area but with an original and modern twist. The house has two floors connected by an internal spiral-shaped wooden staircase. The ground level is enclosed by two parallel flint walls. It also features two outdoor spaces. The indoor-outdoor transition is seamless and smooth and the decors are similar and create a continuous and cohesive image.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

The ground floor features an open plan. It includes a large kitchen connected to a dining room. They form a common area. There’s also a gallery hall, a sitting room and one bedroom. The upper floor contains the other four bedrooms. It’s a private area and it offers beautiful and expansive views of the surrounding countryside. The bedrooms have en-suite bathrooms. They are all spacious and minimally decorated. The whole house features a neutral color palette and a minimalist décor. Each room seems to have a distinct look and uses different colors. However, there’s an overall continuous design that makes the house seem like a whole.