Four-Storey Family Home Maximizes A Small Plot In Singapore

Previously this piece of land situated in a small residential area from Singapore used to be occupied by a semi-detached house. In its place ONG&ONG Pte Ltd built a standalone house designed to serve as a multi-generational family home. The project required the maximization of the plot’s boundaries and a design which takes advantage of the location and immediate surroundings in the most functional way possible. The team designed a four-story house with a perforated facade that lets in lots of natural light as well as views of the garden and street area.

The house has full-height windows at the back which can open up to let the outdoors inView in gallery
The house has full-height windows at the back which can open up to let the outdoors in
The second floor is 1.5 times larger than the ground floor thanks to the cantilevered areasView in gallery
The second floor is 1.5 times larger than the ground floor thanks to the cantilevered areas
the house has four floors and includes an attic and a basement area, all connected via a black steel staircaseView in gallery
the house has four floors and includes an attic and a basement area, all connected via a black steel staircase
The basement area has this cool glass panel which connects it to the pool and lets in light and colorView in gallery
The basement area has this cool glass panel which connects it to the pool and lets in light and color

The group floor has a glass front door and mirrored glass windows towards the front and retractable full-height windows towards the rear of the house. All these features combined ensure a smooth and seamless connection between the indoor and outdoor areas. At the rear, the pool runs parallel to the house and on the other side of it there’s a small garden area. Greenery plays an important role throughout the house, inside and out. There are green spaces on each floor and this gives the interior design a fresh and harmonious vibe in combination with materials such as concrete, teak wood and black steel.

The pool runs parallel to the house as if it's a natural part of its design and structureView in gallery
The pool runs parallel to the house as if it’s a natural part of its design and structure
There are green spaces on each floor and this maximizes the strong connection between indoor and outdoorView in gallery
There are green spaces on each floor and this maximizes the strong connection between indoor and outdoor
The ground floor living area has gorgeous views of the pool and the garden beyond itView in gallery
The ground floor living area has gorgeous views of the pool and the garden beyond it
The interior design is focused on simple materials and nature-inspired colors and texturesView in gallery
The interior design is focused on simple materials and nature-inspired colors and textures
Concrete surfaces and gray finishes are common throughout the houseView in gallery
Concrete surfaces and gray finishes are common throughout the house
The staircase connecting the four floors is an elegant mix of black steel, teak wood and glassView in gallery
The staircase connecting the four floors is an elegant mix of black steel, teak wood and glass
Greenery is common throughout the house but water also plays a big role in the overall designView in gallery
Greenery is common throughout the house but water also plays a big role in the overall design
Sliding glass doors, large windows and a perforated facade ensure a strong link between the indoor and outdoor spacesView in gallery
Sliding glass doors, large windows and a perforated facade ensure a strong link between the indoor and outdoor spaces