Fun Treehouse-Inspired Kindergarten In A Former Salt Sauna

Located in Berlin, this playful and fun kindergarten was designed by local firm Baukind. Originally, this used to be a salt sauna and it has been transformed into the lovely space it is not. The kindergarten has a minimalist but fun and playful look.

View in gallery

The space was designed for children so it’s colorful and cheerful. In order to build this space, most of the former sauna had to be demolished. Only the original framework was preserved in terms of major features. There are also two other elements that have been incorporated into the new design: the tactile salt walls and the little sauna cabin in the washroom.

View in gallery

View in gallery

The playroom features floor-to-ceiling wood tree trunks on which the children can climb and exercise. The other rooms feature elements such as wooden tunnels that can be used as benches and platforms designed for storage. The hallway has a very interesting wall design. It’s like a giant instrument that kids can use and have fun with using a stick.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

The interior décor is cohesive throughout. Most of the walls are painted with beautiful green hills and the tree motif is carried throughout. Overall, the space is very interactive, fun and playful, with bold colors, friendly shapes and great energy.