Stylish Vietnam Apartment Renovated With Mirrors And Beautiful Copper Accents

The highlight of this beautiful apartment from Vietnam is the kitchen island which could sound a bit odd but makes perfect sense when you see it. The apartment was renovated by studio DaoHo in 2020. It’s situated at the top of  a building near the center of the city with a glazed facade. That opens it up towards the busy but still beautiful surroundings and the owner wanted to take advantage of that. The new interior design also aims to rearrange the original floor plan of the apartment. 

This amazing copper kitchen island is the first thing visitors see when entering the apartmentView in gallery
This amazing copper kitchen island is the first thing visitors see when entering the apartment
The main objective of the renovation was to create a suitable entertainment areaView in gallery
The main objective of the renovation was to create a suitable entertainment area

The renovation brought with it a series of changes in layout. Some of the interior walls were completely removed and some areas were relocated. The living room and part of the kitchen occupy the central area. The entrance hallway actually frames a portion of the kitchen island and that helps to gradually reveal this whole area in a really cool and pleasant way. Speaking of the island, it’s made with brushed copper which gives it an amazing look and turns it into a statement piece for this whole apartment. 

The slight variations in floor height help to distinguish between different areas within the same roomView in gallery
The slight variations in floor height help to distinguish between different areas within the same room
A large social area was created at the center of the apartment by removing interior wallsView in gallery
A large social area was created at the center of the apartment by removing interior walls
The transition from one area to another is made very clear but also feels very seamlessView in gallery
The transition from one area to another is made very clear but also feels very seamless
The living room, dining area and the kitchen were also combined into a big space with a great viewView in gallery
The living room, dining area and the kitchen were also combined into a big space with a great view
The furniture was custom made and that allows it to fit perfectly into the designView in gallery
The furniture was custom made and that allows it to fit perfectly into the design
The brushed copper island is the centerpiece of the entire apartmentView in gallery
The brushed copper island is the centerpiece of the entire apartment
The living area has mirrored walls, full-height windows and minimalist furnitureView in gallery
The living area has mirrored walls, full-height windows and minimalist furniture

The living room, kitchen and casual dining space are seamlessly combined into one big space. Each area has its own identity and unique palette of colors and finishes which is a really nice way of creating a visual distinction within a large space. When they opened up the apartment by removing some of the walls, the designers were left with support columns which had to stay in place. To better integrate them into the design they wrapped them in mirrors which creates the impression of more space and adds glamour to the space around them. The team also used glass dividers for the bedrooms to help them look and feel more spacious. 

The bedrooms feel very open and spacious as well thanks to the glass dividersView in gallery
The bedrooms feel very open and spacious as well thanks to the glass dividers
Although the interior design is very clean and simple, all the little areas have characterView in gallery
Although the interior design is very clean and simple, all the little areas have character
In the bathroom the mirrors and glass shower wall give the impression of a spacious and open roomView in gallery
In the bathroom the mirrors and glass shower wall give the impression of a spacious and open room