Massive House In Brazil Embraces Its Prime Seaside Location

Situated by the sea on a sloped site, this house from Brazil is pretty huge but not in an overwhelming and imposing manner. It actually retains a pretty low profile as it embraces the slope and takes advantage of the scenery. The house encompasses 1200 square meters of living space (12916 square feet) which are organized at several different heights. This diversity of floor plans is due to the unusual topography of the land. The house was designed and built here by studio Hus Arquitetos in 2018.

All the rooms within the main volume are facing the same view towards the seaView in gallery
All the rooms within the main volume are facing the same view towards the sea
Concrete, wood and glass are the three main materials used throughout this entire projectView in gallery
Concrete, wood and glass are the three main materials used throughout this entire project
The living area features a large sitting area oriented towards the spectacular view View in gallery
The living area features a large sitting area oriented towards the spectacular view
The interior design is very simple, with a focus on pure and raw materialsView in gallery
The interior design is very simple, with a focus on pure and raw materials

The different floor levels create a smooth path down to the sea where a pier and a wood deck are located. There are three large volumes in total. One is the main area which contains the bedrooms, living room and kitchen.

The house embraces the slope and has volumes scattered on different levels, with various degrees of privacyView in gallery
The house embraces the slope and has volumes scattered on different levels, with various degrees of privacy
the main volumes opens up towards a wooden deck with an infinity poolView in gallery
the main volumes opens up towards a wooden deck with an infinity pool

This is where the owners spend most of their time, whether relaxing alone or enjoying the company of guests. The other two volumes are a caretaker’s house and a guest quarters. They each offer sufficient privacy while also taking in the gorgeous views and enjoying a strong connection with the outdoors.

The kitchen and dining area also enjoy the spectacular view, allowing it to become a part of the decorView in gallery
The kitchen and dining area also enjoy the spectacular view, allowing it to become a part of the decor
The house is seamlessly embedded into the topography, taking advantage of it rather than trying to transform itView in gallery
The house is seamlessly embedded into the topography, taking advantage of it rather than trying to transform it