Beautiful Tel Aviv Apartment With White Walls That Pop

The owners of this beautiful apartment in Tel Aviv, two professional photographers and designers, wanted their new place to be their own mini gallery where they could display all their artwork, photos and items collected over the years. Of course, this also had to be a welcoming home and a functional one as well. They looked to a team from RUST Architects to make all these dreams come true and judging by the results this turned out to be an amazing and inspiring project. The apartment has a total surface of 75 square meters which is not a lot but nothing to complain about either. It’s part of an old building close to the center of the city

The kitchen, dining area and living room are combined into a large and open space with light gray flooring, white walls and oak furniture accentsView in gallery
The kitchen, dining area and living room are combined into a large and open space with light gray flooring, white walls and oak furniture accents
In order to maintain the same ceiling height throughout the apartment, the designers had to give the living room an exposed electrical systemView in gallery
In order to maintain the same ceiling height throughout the apartment, the designers had to give the living room an exposed electrical system

The entrance shows a welcoming and fairly wide foyer and also creates a clear distinction between the public and the private areas of the apartment. Both owners work from home so an office was a must-have. It’s a small space with a simple design and not many distractions. A big window lets in plenty of natural light and has a bench in front with built-in storage. This is also a space that has wooden flooring, a detail which helps it stand out from the rest of the rooms but also maintains a cohesive connection with the rest of the areas. The warmth of the natural oak wood is integrated into all the rooms in different forms. The open kitchen for example features a big wall unit with a curved outer corner, the lower section of the entertainment in the living room is made out of wood and so is the bathroom vanity. The apartment as a whole has a simple and modern aesthetic with a big focus on texture and originality.

A bright corridor separates two different sections of the apartment, the private and the public areasView in gallery
A bright corridor separates two different sections of the apartment, the private and the public areas
The kitchen has a beautiful custom oak unit with a curved end and a stylish and modern designView in gallery
The kitchen has a beautiful custom oak unit with a curved end and a stylish and modern design
The home office is a small and simple space with minimal furnitureView in gallery
The home office is a small and simple space with minimal furniture
White is the color of choice for most of the apartment's walls as well as a lot of the furnitureView in gallery
White is the color of choice for most of the apartment’s walls as well as a lot of the furniture
The bathroom has a very fresh and welcoming design based on warm neutrals and elegant patternsView in gallery
The bathroom has a very fresh and welcoming design based on warm neutrals and elegant patterns
The white marble complements the wood and the dark wall and floor tiles, establishing harmony in hereView in gallery
The white marble complements the wood and the dark wall and floor tiles, establishing harmony in here
The apartment's walls were intentionally left blank and simple in order to serve as a backdrop for the owners' artworkView in gallery
The apartment’s walls were intentionally left blank and simple in order to serve as a backdrop for the owners’ artwork
although very simple, the design focuses heavily on texture and accent colorsView in gallery
although very simple, the design focuses heavily on texture and accent colors
Nature and greenery are a big part of the apartment's decor, with a focus on the balcony that can be accessed from the kitchenView in gallery
Nature and greenery are a big part of the apartment’s decor, with a focus on the balcony that can be accessed from the kitchen