House Renovation Reveals A Suspended Top Floor

Originally built in the 1980’s, this residence has recently been renovated and updated to suit a contemporary lifestyle. The transformation was completed in 2018 by the Estúdio Cláudio Resmini architecture and design team. A major focus throughout the project was to reveal the original design of the residence and of course to make positive alterations both structural and aesthetic all while maintaining a nice balance between old and new.

The upper level is structurally independent from the rest of the houseView in gallery
The upper level is structurally independent from the rest of the house
The transitions between the indoor and outdoor spaces are smooth and seamless thanks to the level floor plansView in gallery
The transitions between the indoor and outdoor spaces are smooth and seamless thanks to the level floor plans

The house is located in Brasilia and is structured on three floors. All the interior walls have been removed from the section of the house facing the lake. This is where the kitchen, the dining area and the living room are. There’s also a cute little playroom with a round window on this level. The flooring seamlessly extends outside creating a close bond with the poolside deck and the lake. The second level is the one facing the street and there’s also the third level where all the private spaces are. This one is suspended and has a triangular plan.

The renovation revealed some of the houses original design features while also adding new onesView in gallery
The renovation revealed some of the houses original design features while also adding new ones
The playroom area resembles a box with a large circular window and looks very playfulView in gallery
The playroom area resembles a box with a large circular window and looks very playful
The new design features a balanced combination of smooth curves and clean linear surfacesView in gallery
The new design features a balanced combination of smooth curves and clean linear surfaces
A wooden deck frames the pool and strengthens the bond between the indoor and the outdoor spacesView in gallery
A wooden deck frames the pool and strengthens the bond between the indoor and the outdoor spaces
Each of the three levels has a unique identity and stands out from the rest of the house through its designView in gallery
Each of the three levels has a unique identity and stands out from the rest of the house through its design
The suspended top floor forms a nice canopy for the two lower levelsView in gallery
The suspended top floor forms a nice canopy for the two lower levels
A series of round structural columns are spread throughout the ground floor and extend outsideView in gallery
A series of round structural columns are spread throughout the ground floor and extend outside
There's a transitional area between the kitchen and the pool where a barbecue grill area is set upView in gallery
There’s a transitional area between the kitchen and the pool where a barbecue grill area is set up
The views from the property are expansive and beautiful and the house takes advantage of thatView in gallery
The views from the property are expansive and beautiful and the house takes advantage of that
The strong bond between indoor and outdoor is also expressed through the careful selection of the materialsView in gallery
The strong bond between indoor and outdoor is also expressed through the careful selection of the materials
The living area on the ground floor offers a great view and the sliding glass doors make the most of itView in gallery
The living area on the ground floor offers a great view and the sliding glass doors make the most of it
Even though the living area is very breezy and open it also looks and feels very warm and welcomingView in gallery
Even though the living area is very breezy and open it also looks and feels very warm and welcoming
The kitchen island extends into a dining table, with minimalist pendant lamps hanging from the ceilingView in gallery
The kitchen island extends into a dining table, with minimalist pendant lamps hanging from the ceiling
The choice of materials and finishes aims to create a timeless aesthetic throughout the residenceView in gallery
The choice of materials and finishes aims to create a timeless aesthetic throughout the residence
The master bedroom features an accent wall which is basically a giant headboardView in gallery
The master bedroom features an accent wall which is basically a giant headboard
This is an exceptional bathroom mirror, one which doubles as a focal point and an eye-catching decorationView in gallery
This is an exceptional bathroom mirror, one which doubles as a focal point and an eye-catching decoration
The before and after images a striking change of style focused on cleanliness and simplicityView in gallery
The before and after images a striking change of style focused on cleanliness and simplicity
Originally, the house has a circular pool which was replaced by a rectangular one, with room for a deck next to itView in gallery
Originally, the house has a circular pool which was replaced by a rectangular one, with room for a deck next to it