A New Coffee Shop in Bangkok Draws Everyone In With Its Eclectic Design

A lot of things can guarantee the success of a coffee shop. Things like location, great flavor, good service and an outstanding design can potentially help it stand and become a landmark. The new location of the Kaizer coffee co. definitely has that last part covered. This was a project completed by architecture and interior design studio Space+craft earlier this year. The new coffee shop is located in Bangkok, Thailand. It’s a beautiful double-height space with a service bar at the bottom and a seating area with a balcony above that.

The glazed front facade of the shop exposes the beautiful interiors to draws people inView in gallery
The glazed front facade of the shop exposes the beautiful interiors to draws people in
The upstairs seating area features various types of configurations and a flexible furniture layoutView in gallery
The upstairs seating area features various types of configurations and a flexible furniture layout

The front facade is all made of glass and offers a panoramic view of the shop’s interior, revealing the inviting ambiance inside. There’s 100 square meters of space here in total. A big section of it is a double-height volume which includes the area right in front of the bar. Alongside it, a staircase leads up to a seating area with a flexible furniture layout designed to accommodate a variety of different groups. A key design element for both floors is the wood-lined wall that has on it a large disc illuminated from behind. The bar and adjacent wall are also very eye-catching, featuring a concrete brick pattern complemented by dark wooden accents.

The bar and the wall adjacent to it feature a grey brick pattern that contrasts with the warm wooden surfaces around itView in gallery
The bar and the wall adjacent to it feature a grey brick pattern that contrasts with the warm wooden surfaces around it
The upstairs seating area overlooks the bar below and has a clear view towards the streetView in gallery
The upstairs seating area overlooks the bar below and has a clear view towards the street
Accent LED lights integrated into the tables and the seats create a very pleasant and comfortable ambianceView in gallery
Accent LED lights integrated into the tables and the seats create a very pleasant and comfortable ambiance
The concrete brick add ruggedness and industrial charm to the interior designView in gallery
The concrete brick add ruggedness and industrial charm to the interior design
The interior design as a whole is eclectic, featuring industrial elements combined with a contemporary decorView in gallery
The interior design as a whole is eclectic, featuring industrial elements combined with a contemporary decor
One of the most eye-catching features is the large wooden disc displayed on the staircase wallView in gallery
One of the most eye-catching features is the large wooden disc displayed on the staircase wall
The neutral palette of colors shifts the focus towards the materials and finishes used throughout the shopView in gallery
The neutral palette of colors shifts the focus towards the materials and finishes used throughout the shop
The front facade of the shop is a huge glass window that reveals the interior in all its gloryView in gallery
The front facade of the shop is a huge glass window that reveals the interior in all its glory
The glazed facade also bring the outdoors in, creating a very bright and airy ambiance View in gallery
The glazed facade also bring the outdoors in, creating a very bright and airy ambiance
The main floor is almost entirely comprised of a double-height space which takes full advantage of the viewView in gallery
The main floor is almost entirely comprised of a double-height space which takes full advantage of the view