Contemporary House With A Minimalistic, White Aesthetic

Although it sits of a pretty small plot of land, this cool-looking contemporary house makes the most of its location and takes takes full advantage of the views. The house was designed by Gallardo Llopis Arquitectos and is located in Ibiza. It’s a two-storey structure with a clean and minimalistic aesthetic and it enjoys a very close connection with the outdoors, featuring a backyard pool with an adjacent deck protected by the cantilevering upper volume.

The irregular topography didn’t really impact the project in a negative but rather inspired the architects to play with different heights, giving the house more dimension and more character.

The house opens up fully to let the views and the outdoors in, both on the ground floor and the upper levelView in gallery
The house opens up fully to let the views and the outdoors in, both on the ground floor and the upper level
The corner plot offers multiple advantages, the views being the most significant oneView in gallery
The corner plot offers multiple advantages, the views being the most significant one

It’s important to mention that the house sits on a corner lot which gives it a clear field of view, allowing it to offer wonderful panoramic views which are nicely emphasized by the glazed corners that seamlessly blur the boundaries between the indoor and the outdoor spaces.

 The house has a very clean and minimalistic aesthetic, featuring an all white exterior with large glazed surfacesView in gallery
The house has a very clean and minimalistic aesthetic, featuring an all white exterior with large glazed surfaces
The cantilevered upper level forms a protective roof over the poolside deck, making the indoor-outdoor transition even smootherView in gallery
The cantilevered upper level forms a protective roof over the poolside deck, making the indoor-outdoor transition even smoother
The ground floor has sliding glass panels and glazed corners which take full advantage of the views in every wayView in gallery
The ground floor has sliding glass panels and glazed corners which take full advantage of the views in every way

The ground floor is where all the day areas are situated, with the kitchen, living room and dining area being combined into a large open volume. The cantilevered upper level contains all the night spaces with the exception of the master bedroom suite which occupies the entire western side of the house. The upper floor opens onto a continuous terrace which extends over the poolside deck and has glass railings which don’t obstruct the view yet are safe and durable.

The plot is not big but still leaves room for a backyard pool and a garden area to the sideView in gallery
The plot is not big but still leaves room for a backyard pool and a garden area to the side
The water in the pool is level with the deck which enhances the continuity between all the different spacesView in gallery
The water in the pool is level with the deck which enhances the continuity between all the different spaces
A crisp white curved wall frames the site offering it privacy from the street without blocking the views, thanks to the uneven topographyView in gallery
A crisp white curved wall frames the site offering it privacy from the street without blocking the views, thanks to the uneven topography
The upper level, just like the ground floor, has a fully transparent rear facade which opens onto a terraceView in gallery
The upper level, just like the ground floor, has a fully transparent rear facade which opens onto a terrace
Inside, the kitchen, living room and dining area share the same volume with a sleek staircase serving as a backdropView in gallery
Inside, the kitchen, living room and dining area share the same volume with a sleek staircase serving as a backdrop
The sliding glass doors bring inside the wonderful views, allowing them to be the center of attentionView in gallery
The sliding glass doors bring inside the wonderful views, allowing them to be the center of attention
The ground floor spaces have a double orientation which facilitates cross ventilation and spacial continuityView in gallery
The ground floor spaces have a double orientation which facilitates cross ventilation and spacial continuity
The interior design is minimalistic, with clean white walls, ceilings and concrete flooring throughout the houseView in gallery
The interior design is minimalistic, with clean white walls, ceilings and concrete flooring throughout the house
The neutral chromatic palette and overall lack of eye-catching features allow the interior design to put full emphasis on the viewsView in gallery
The neutral chromatic palette and overall lack of eye-catching features allow the interior design to put full emphasis on the views
The ground floor living areas lack the usual ceiling-mounted light fixtures, featuring LED strips insteadView in gallery
The ground floor living areas lack the usual ceiling-mounted light fixtures, featuring LED strips instead
The house manages to take advantage of the views but also to maintain a nice level of privacy throughout the spacesView in gallery
The house manages to take advantage of the views but also to maintain a nice level of privacy throughout the spaces