Three-Storey Family Home With Magnificent Views Of The Distant Hills

The F16 is a beautiful and glamorous house situated in Figueira, Brazil, on a plot of land that has a gorgeous view of the hills that surround the city. Its design which was created by Studio Bloco Arquitetura takes advantage of this location and exposes the beautiful interior spaces to these views. The house featured 370 square meters of living space organized on three floors. The entrance is on the middle floor and that’s also where the living room, kitchen and dining area are situated. They form a super wide open space with a chic and contemporary design. The lighting in this space is very eye-catching, represented by a series of LED bands that form intersecting geometric shapes across the ceiling. A beautiful chandelier hangs above the dining table adding more glamour to the space.

The house is organized on three floors and takes advantage of the beautiful view towards the back of the siteView in gallery
The house is organized on three floors and takes advantage of the beautiful view towards the back of the site
The living room, kitchen and dining area are seamlessly combined into an open area with a contemporary decorView in gallery
The living room, kitchen and dining area are seamlessly combined into an open area with a contemporary decor
Light colors and glossy finishes and complemented by warm wood accents and classic marble detailsView in gallery
Light colors and glossy finishes and complemented by warm wood accents and classic marble details

The upper level is where the private areas of the house are situated. There are three bedroom suites, each with a unique color palette. The master suite is decorated with neutral colors and rose gold accents for a soothing and chic effect. The second bedroom features a combination of mint green and light wood accents for a warm and refreshing feel and the third bedroom is a guest suite, featuring a neutral palette of colors and finishes. There’s also another really cool room, a music studio which has a glamorous rock’n’roll design and magnificent ambient lighting. The basement houses the garage and all the service areas. Large terraces on the middle and upper level help extend the living areas outside, exposing them to the panoramic views and the morning sun.

The two upper floors have large terraces oriented towards the rear section of the site, where the views are most gorgeousView in gallery
The two upper floors have large terraces oriented towards the rear section of the site, where the views are most gorgeous
The sloped site makes it possible for the living areas to have easy access outdoorsView in gallery
The sloped site makes it possible for the living areas to have easy access outdoors
Clerestory windows bring in additional light without exposing the interior and minimizing its privacyView in gallery
Clerestory windows bring in additional light without exposing the interior and minimizing its privacy
The island features a large island with a waterfall marble counterView in gallery
The island features a large island with a waterfall marble counter
A floating staircase connects the living area to the upper floor, featuring a lovely indoor garden underneathView in gallery
A floating staircase connects the living area to the upper floor, featuring a lovely indoor garden underneath
The music studio has laminate flooring which transitions onto the walls and is defined by a dark and glamorous color paletteView in gallery
The music studio has laminate flooring which transitions onto the walls and is defined by a dark and glamorous color palette
The terraces offer an unobstructed view of the beautiful hills in the distance and the lush vegetation surrounding the siteView in gallery
The terraces offer an unobstructed view of the beautiful hills in the distance and the lush vegetation surrounding the site
The master bedroom has its own private balcony with a gorgeous view View in gallery
The master bedroom has its own private balcony with a gorgeous view
The rear section of the house has large windows which establish a strong bond between the living spaces and the natural surroundingsView in gallery
The rear section of the house has large windows which establish a strong bond between the living spaces and the natural surroundings
The house is beautifully integrated into its surroundings while also maintaining a clean and modern aestheticView in gallery
The house is beautifully integrated into its surroundings while also maintaining a clean and modern aesthetic