Small but inviting home in Antwerp, Belgium

Located in Antwerp, Belgium, this project was developed by CSD Architecten and it was a challenging one because of the small space available. They had to work with a plot measuring only 4 meters wide and 12 meters deep. The house was organized on split level around a central staircase. The top three levels contain the living areas: the kitchen, dining room, sitting-room, library and a work area.

View in gallery

These rooms have been separated by the private rooms, located on the lower levels Here are the bedrooms and bathrooms. The ground level serves as multifunctional space and laundryroom. The areas were very practically separated from each other and organized functionally so that everyone can enjoy privacy and intimacy.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

The facade of the house needed to be asymmetrical because of the very narrow street. Even though the rooms are decorated differently according to their use, there’s still an overall unifying image given by the use of the same materials and color. The whole house features polyurethane flooring and the bathrooms use the same materials for the walls and the furniture, creating a waterproof and easy to clean décor. The colors used throughout the house were inspired by the calm and relaxing beach and they recreate the color of the sand, pebbles and driftwood. The result was a modern house with a very calm, inviting and serene design.{found on architezer}