Newly Refurbished Small Apartment In Paris Gets New Interior

Originally, this was a one-bedroom flat with a not so great internal layout. Location-wise this apartment can be found in a picturesque district of Paris, in France. This year the whole place got renovated. It was a project completed by studio JCPDR Architecture  and it involved making a few structural changes in addition to giving the place a new aesthetic. The most important change was the addition of a second bedroom and a walk-in closet at the request of the apartment’s new owner.

The new design aesthetic of the apartment is focused on simplicity and opennessView in gallery
The new design aesthetic of the apartment is focused on simplicity and openness
White is the background color used throughout the apartment, complemented by natural woodView in gallery
White is the background color used throughout the apartment, complemented by natural wood
New openings were added in order to allow the natural light to travel between the spacesView in gallery
New openings were added in order to allow the natural light to travel between the spaces

Another problem that this place had was the fact that the windows were only positioned at the ends, leaving the center of the apartment dark and narrow. After the refurbishment that changed completely. The living spaces are now positioned around the windows and the center contains the circulation areas and also receives sufficient natural light thanks to the new design. Although new partitions were added in order to create the extra bedroom, new openings were also added, allowing the light to reach every corner of the apartment.

All the furniture inside the apartment was custom-designed and complement the spaces perfectlyView in gallery
All the furniture inside the apartment was custom-designed and complement the spaces perfectly
Blue is the accent color of the apartment, strategically added to some of the roomsView in gallery
Blue is the accent color of the apartment, strategically added to some of the rooms
Wall mirrors were added to the bathroom as a way to make it look largerView in gallery
Wall mirrors were added to the bathroom as a way to make it look larger
The newly added bedroom has an adjacent walk-in closet areaView in gallery
The newly added bedroom has an adjacent walk-in closet area
The circulation areas are grouped at the center of the apartment which doesn't have any windowsView in gallery
The circulation areas are grouped at the center of the apartment which doesn’t have any windows
The architects also played around with different floor heights in order to delineate the spacesView in gallery
The architects also played around with different floor heights in order to delineate the spaces
The open kitchen is slightly raised and that adds a clear border around itView in gallery
The open kitchen is slightly raised and that adds a clear border around it
A lot of the big furniture pieces are cleverly blending into the wallsView in gallery
A lot of the big furniture pieces are cleverly blending into the walls
Although the geometry and layout of this apartment are unusual, the individual spaces look quite naturalView in gallery
Although the geometry and layout of this apartment are unusual, the individual spaces look quite natural