0

Renovation Project by Haiko Cornelissen Architects

The interior of Wall-All apartment, located in Jackson Heights,Queens,U.S.A. was designed by Haiko Cornelissen Architecten. Actually, the project is a renovation, as it expands the most important spaces by compressing the less used ones into the apartment’s walls. Thus, the functions of  office, library and kitchen were compressed in the walls in order to make space foe the living room that doubled its original size.

The result is a new way of bringing the old apartment in tune with a contemporary lifestyle, in fact a rich diversity of comprehension methods. What is perfect is that this result proved to be the answer to the needs of today, meaning increased spaciousness and efficiency and everything seems to stand for that. Taking into account the fact that everybody dreams about gaining as much space as possible in the most efficient way, the Wall-All apartment is definitely a great solution, a successful result.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

It is interesting the way in which functions important as those of office, library and kitchen were used in such an intelligent, modern and attractive manner. Nothing compares to the feeling you have when you feel at ease, when you have enough space at home in order to arrange things in a simple and practical way, to feel comfortable. The black and white provides a perfect contrast, simple, elegant and modern at the same time. Every little thing is in the right space and nothing compares to the warmth felt once you enter this unique space.