Beautiful Shipping Container House Raised Among The Tree Canopies

The Hanging House is a place designed to let guests disconnect and enjoy nature. There’s no TV or wi-fi connection and instead one can admire the beautiful views, interact with others and spend time outdoors. The house was designed and built by studio Casa Container Marília and is located in Campos Novos, Brazil. Over 70% of all materials used throughout this project are recycled.

The Hanging House is elevated from the ground level using a series of metal pillarsView in gallery
The Hanging House is elevated from the ground level using a series of metal pillars

The house is made out of reclaimed shipping containers and uses reclaimed wood on its walls and ceilings. Furthermore, the interior doors are made from reused plates from the containers. In tone with the sustainable nature of the project, the house also has a modular green roof with a rainwater collection system as well as thermal and acoustic insulation. There’s cross-ventilation throughout the spaces and no air conditioning system is used.

The metal pillars which support the house form a V system and help reduce the impact of the building on the landView in gallery
The metal pillars which support the house form a V system and help reduce the impact of the building on the land
The house is made out of a series of recycled shipping containers which have been connected and customizedView in gallery
The house is made out of a series of recycled shipping containers which have been connected and customized

The entire structure is elevated from the natural ground level, which is the most striking detail about this entire project. The house is supported on a series of metal pillars that form a V system and the foundation uses a minimal amount of concrete. This was done in order to reduce the impact that the building has on the ground, to protect the root system of the trees and to preserve the soil. As a result, the windows are aligned with the treetops, the views are better and the entire house is sheltered by the canopies of the trees which provide shade all day long. With all these things in mind, this little country house would have to be one of the most interesting and environmentally-friendly builds we’ve come across lately. It’s a really inspiring project which we could all learn something from.

Lots of reclaimed wood was used to cover some of the walls and ceilings, giving the spaces a very cozy feelView in gallery
Lots of reclaimed wood was used to cover some of the walls and ceilings, giving the spaces a very cozy feel
The containers are organized on multiple levels, some being connected and serving as common spacesView in gallery
The containers are organized on multiple levels, some being connected and serving as common spaces
A small deck wraps around the main floor, extending the living area outdoorsView in gallery
A small deck wraps around the main floor, extending the living area outdoors
The house is surrounded by large trees which provide shade all day long, making the air conditioner system unnecessaryView in gallery
The house is surrounded by large trees which provide shade all day long, making the air conditioner system unnecessary
Most of the materials used for building and the house are recycled and include a lot of reclaimed woodView in gallery
Most of the materials used for building and the house are recycled and include a lot of reclaimed wood
There are two bedrooms and two bathrooms in total, in addition to the common areas and leisure spacesView in gallery
There are two bedrooms and two bathrooms in total, in addition to the common areas and leisure spaces
The sliding glass doors give this bedroom direct access to a terrace with a beautiful view over the surroundingsView in gallery
The sliding glass doors give this bedroom direct access to a terrace with a beautiful view over the surroundings
The reclaimed wood gives the living area a lot of character and is in tone with the whole country-chic styleView in gallery
The reclaimed wood gives the living area a lot of character and is in tone with the whole country-chic style
The house favors the common sections and leisure spaces, putting an emphasis on social interactionView in gallery
The house favors the common sections and leisure spaces, putting an emphasis on social interaction
The kitchen features a horizontal backsplash window which offers a view of the tree canopiesView in gallery
The kitchen features a horizontal backsplash window which offers a view of the tree canopies
The kitchen island doubles as a bar and breakfast table as well as a divider View in gallery
The kitchen island doubles as a bar and breakfast table as well as a divider
This desk area has walls covered in lots of different reclaimed board with various colors and finishesView in gallery
This desk area has walls covered in lots of different reclaimed board with various colors and finishes
The interior doors are made out of plates from the leftover shipping container piecesView in gallery
The interior doors are made out of plates from the leftover shipping container pieces
The various balconies and terraces have glass roofs and slender railings in order to make the most of the viewsView in gallery
The various balconies and terraces have glass roofs and slender railings in order to make the most of the views