0

Traditional japanese residence with office by Edward Suzuki Architecture

The House on the bluff is a very beautiful residence located in the Yamate district of Yokohama, Japan. It’s an interesting structure that actually includes a main residence and an attached studio office. The two volumes are nicely combined and they form a compact and uniform structure. The project was developed by Edward Suzuki Architecture and it was completed in 2012.

The name of this project and of the residence itself was inspired by the positioning of the building. It’s a house sitting on a bluff from where it benefits from panoramic views of the surrounding landscape and the seaport city. In order to make it blend in with the rest of the surrounding houses, the architects decided to paint this residence white. It has a fresh and modern look and it preserves the image created by the rest of the dwellings.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

An all-white house would have been too cold and intimidating so another great idea was to add wooden louvers that create a beautiful color contrast with the white façade while also adding warmth to the design. Inside, the house features a series of common areas on the ground floor that include a library with a curved wall and integrated shelving, a study area and a double-height living room. An internal window connects the master bedroom and the living area. Overall, the interior is very bright and modern. The wooden floors create continuity between the rooms but still, each area is different and unique.{found on designboom}.