White House in Spain Turns To The Landscape

In an effort to make the most of the gorgeous views visible from the site, the 05 AM Arquitectura team chose to reorient this stunning white house. They didn’t line it up with the rest of the properties but actually rotated it so it sits perpendicular to the hillside. This gives it a better orientation and allows it to take advantage of the outdoors in a rather spectacular way. The house is minimalist and has a white exterior and a flat roof. Design features such as the doors, sliding panels or the wooden deck prevent the house from looking too simple and monotonous by contrasting with its facades.

On a sunny summer day the house blends into the clear sky and almost disappears into the landscapeView in gallery
On a sunny summer day the house blends into the clear sky and almost disappears into the landscape
The orientation of the house in relation to the site is unusual but also perfectly plannedView in gallery
The orientation of the house in relation to the site is unusual but also perfectly planned
A series of sliding panels allow the interior spaces to open up towards the gardenView in gallery
A series of sliding panels allow the interior spaces to open up towards the garden
The house embraces the sloping terrain and takes advantage of its topographyView in gallery
The house embraces the sloping terrain and takes advantage of its topography
The sloping terrain allows the house to transition from a single floor structure to a two-storey home very seamlesslyView in gallery
The sloping terrain allows the house to transition from a single floor structure to a two-storey home very seamlessly
The wooden deck acts as an extension for the interior spaces, a connector between the house and the landscapeView in gallery
The wooden deck acts as an extension for the interior spaces, a connector between the house and the landscape
The swimming pool is positioned a few meters away from the house, perpendicular to the buildingView in gallery
The swimming pool is positioned a few meters away from the house, perpendicular to the building
The house was pushed to the South limit of the site which maximizes its viewsView in gallery
The house was pushed to the South limit of the site which maximizes its views
the interior spaces are bright, open and airy and some also have tall ceilingsView in gallery
the interior spaces are bright, open and airy and some also have tall ceilings
The palette of colors and materials is kept simple and pure, with the focus being on the texturesView in gallery
The palette of colors and materials is kept simple and pure, with the focus being on the textures
The staircase which connects these areas is embedded into the design is a very natural and pleasant mannerView in gallery
The staircase which connects these areas is embedded into the design is a very natural and pleasant manner

Internally, this gorgeous house from Barcelona, Spain is very bright and airy. It has a variety of different spaces with different functions, proportions and heights. The roof however remains flat throughout the entire structure. Although it may not seem like it, the interior spaces enjoy a strong connection to the outdoors. At the same time, they get to offer lots of privacy. The large wooden deck acts as a perfect transition space between the indoor and the outdoor.

The kitchen and dining area share an open plan and are directly connected to the outdoorsView in gallery
The kitchen and dining area share an open plan and are directly connected to the outdoors
The roof extends and forms an overhang, creating a transitional space between the indoor and the outdoorView in gallery
The roof extends and forms an overhang, creating a transitional space between the indoor and the outdoor
The kitchen is unusually simple and lacks the usual wall-mounted cabinets and shelvesView in gallery
The kitchen is unusually simple and lacks the usual wall-mounted cabinets and shelves
The sliding glass doors ensure a smooth and seamless transition between the interior spaces and the deckView in gallery
The sliding glass doors ensure a smooth and seamless transition between the interior spaces and the deck
The bedroom suites are as simple and pure as the rest of the houseView in gallery
The bedroom suites are as simple and pure as the rest of the house
There's a great view through the corner of this bedroomView in gallery
There’s a great view through the corner of this bedroom
Although all these spaces are connected, they maintain their privacy and independenceView in gallery
Although all these spaces are connected, they maintain their privacy and independence