Ultramodern Residence In France Boasting Transparency And Elegance

This gorgeous “White House” lies in La Rochelle, France and was renovated by Studio Pierre Antoine Compain. The name of this residence accurately describes its interior. The main element that defines this house is the central axis, a separate area made of glass that goes up through all the levels of the building to the roof.  With a large rooftop window, this central atrium spreads natural light all over the house.

White House photo Arthur Pequin 1View in gallery

Elegant White House In La Rochelle France Glass FloorView in gallery

White House residence kitchenView in gallery

The glass partitions reflecting light combined with the white walls bring a sense of freshness and make the place look tidy and clean. The ground floor includes an open kitchen, which is furnished according to the rest of the space, and a living area. The kitchen island has a small table attached to it and four bar stools around it. The medium toned wood floor enhance the feeling of a warm, welcoming space.

Ultramodern Residence Design Glass FloorView in gallery

White House residenceView in gallery

If you watch carefully through the glass floor, you will discover an office area and a chance to prove your creativity, or just the opportunity to work from home (if your job allows it). As you can see, the office is in the basement and has no outside windows, but is strategically situated at the top of the central atrium and has access to natural light.

Elegant White House In La Rochelle France deskView in gallery

Elegant White House In La Rochelle France desk1View in gallery

Elegant White House In La Rochelle France desk2View in gallery

Starting with the first level, a glossy fuchsia storage closet which covers an entire wall creates a bold contrast, evoking luxury in the same time. If you want to get to the top floor, you can use the wooden spiral staircase.

Elegant White House In La Rochelle France1View in gallery

Elegant White House In La Rochelle France spiral staircaseView in gallery

Elegant White House In La Rochelle FranceView in gallery

White House stairsView in gallery

The next level hides a second workstation that looks more like a small library (the first workstation is situated between the main floor and the first level). Here you can enjoy some time reading and relaxing under the skylight.

Ultramodern Residence Design reading nookView in gallery

Ultramodern Residence DesignView in gallery

So, if you were to live in this house where would you spend more time?