This Timber-Clad House Seamlessly Disappears Into The Forest

Somewhere in Ødsted (Denmark) at the end of a small forest trail proudly stands a beautiful timber house with a detached carport. The house was designed and built by studio N+P Architecture and is made out of a selection of materials which reflect the color palette of the surrounding landscape.

Both the main house and the carport have the same timber-clad exterior and gabled roofView in gallery
Both the main house and the carport have the same timber-clad exterior and gabled roof

That alone is enough to make this a very special project. All the surrounding vegetation was preserved and is completely untouched, making this project even more amazing. This close relationship between the house and its surroundings is also reflected in the interior design.

The views towards the forest and the lake are beautifully framed by large windows throughout the houseView in gallery
The views towards the forest and the lake are beautifully framed by large windows throughout the house
Two zinc-covered boxes give the house bay windows with cozy nooks on the insideView in gallery
Two zinc-covered boxes give the house bay windows with cozy nooks on the inside

A carport acts as a border along the trail, with a narrow concrete path linking it to the main building. With some areas reaching a ceiling height of seven meters, the house has a very open and airy vibe which is emphasized by the large windows. On the outside of the building two large zinc-covered boxes can be observed. They frame large bay windows, forming cozy niches on the inside. The windows and the large glass doors also reveal beautiful views towards the lake and the forest, allowing nature to become a part of the interior decor.

The dining area is a double-height space with huge windows and a connection to the covered deckView in gallery
The dining area is a double-height space with huge windows and a connection to the covered deck
The carport acts as a privacy shield, a barrier between the house and the trailView in gallery
The carport acts as a privacy shield, a barrier between the house and the trail
The interior design is simple, defined by crisp white walls, wooden floors and matching ceilingsView in gallery
The interior design is simple, defined by crisp white walls, wooden floors and matching ceilings
Glass doors connect the living spaces to a covered terrace with panoramic views of the surroundingsView in gallery
Glass doors connect the living spaces to a covered terrace with panoramic views of the surroundings
A minimalist fireplace adds warmth to the living area and manages to maintain a very harmonious decorView in gallery
A minimalist fireplace adds warmth to the living area and manages to maintain a very harmonious decor
The materials used throughout the house were chosen in relation to the colors of the landscapeView in gallery
The materials used throughout the house were chosen in relation to the colors of the landscape
The ambiance inside the house is very warm and welcoming despite the minimalist decorView in gallery
The ambiance inside the house is very warm and welcoming despite the minimalist decor
A narrow concrete pathway connects the house to the carport and the forest trail behind itView in gallery
A narrow concrete pathway connects the house to the carport and the forest trail behind it
The timber-clad exterior helps the house blend into the landscape seamlesslyView in gallery
The timber-clad exterior helps the house blend into the landscape seamlessly