The Tahoe Ridge House Designed For Winter Season

This beautiful house is a 4.950 square feet property located in Tahoe Donner, California, USA. It was a project developed by WA Design Inc, engineer Kenneth Hughes, civil engineer Tim Ferrell, mechanical engineer Monterey Mechanical and WA design that worked with the client and created the interior furniture. The construction was completed in 2010.

Tahoe ridge house wa design inc picture2View in gallery

The Tahoe Ridge house is one of the most expansive properties in the area, sitting on 8 acres of land with a beautiful landscape. This house is a holyday residence, a second home for the clients. It’s where they come during the winter to ski, recreate and relax. Besides the advantages that the location provides, the owners can also benefit from the panoramic views on the mountains of Nevada to the south and to Tinker’s knob and the Sierra Crest.

Tahoe ridge house wa design inc pictureView in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture1View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture3View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture4View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture5View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture6View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture7View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture8View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture9View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture10View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture11View in gallery

Tahoe ridge house wa design inc picture12View in gallery

The house has an open floor plan created using large recycled timbers and heavy metal bracketing. Large Sierra White granite blocks have been used to create the fireplace hearths. Overall, the house has a simple and eye-catching design. It looks cozy both the exterior and from the interior. The interior décor is inviting and warm, mostly thanks to the used of wood. The owners can enjoy many relaxing and fun moments in there and, occasionally, they are also visited by a black bear that used to live nearby.{found on archdaily}