A Stylish Office Design in Bangkok Is A Second Home To Its Large Employee Family

Earlier this year the amazing Boon Rawd Brewery Headquarters was completed. It’s located in Bangkok, Thailand and it was designed by studio pbm. The 5500 square meter space is structured into several large areas that serve distinct functions.

Large full-height windows and a tall ceiling make this central area look very airy and openView in gallery
Large full-height windows and a tall ceiling make this central area look very airy and open

These spaces can also easily interact with one another and even connect on certain levels. A 7 meter high area links a lot of the main zones. It serves as a connector between the main lobby and the meeting rooms as well as between the main hall and a large shared workspace. It’s also the link between the main meeting area and the waiting room where guests are initially welcomed and it also leads to the mezzanine area. 

Throughout the interior of the office the designers kept a minimal color palette but in exchange focused a lot on texture, pattern and materialsView in gallery
Throughout the interior of the office the designers kept a minimal color palette but in exchange focused a lot on texture, pattern and materials
Curved corners and edges, delicately decorated glass and warm LED accent lighting help to soften the austere nature of some of the materialsView in gallery
Curved corners and edges, delicately decorated glass and warm LED accent lighting help to soften the austere nature of some of the materials

All of these areas we mentioned earlier share in common a simple but luxurious and sophisticated design. The idea was to create a minimal aesthetic but at the same time to include lots of details in order to create a sense of scale and grandeur but also to allow the spaces to look and to feel welcoming. For some of the areas in particular a warm and almost residential design approach was taken. There are spaces such as a large dining room which can seat up to 22 people and a 40 seat meeting room where everyone can come together and spend time as a large family. Considering all of these elements combined, this clearly becomes more than just an office. 

A very open feel is maintained throughout the entire office and even some of the dividing walls are made out of perforated metal panelsView in gallery
A very open feel is maintained throughout the entire office and even some of the dividing walls are made out of perforated metal panels
The mezzanine area takes advantage of the ceiling height and offers a view of the outdoor but also of the interior as wellView in gallery
The mezzanine area takes advantage of the ceiling height and offers a view of the outdoor but also of the interior as well
The ceiling has a very detailed and interesting design which blends aesthetics and functionalityView in gallery
The ceiling has a very detailed and interesting design which blends aesthetics and functionality
The main lobby has a beautiful accent wall with black unpolished marble sculpture on itView in gallery
The main lobby has a beautiful accent wall with black unpolished marble sculpture on it
A closer look at the perforated divider reveals a design that's more detailed and intricate than anticipatedView in gallery
A closer look at the perforated divider reveals a design that’s more detailed and intricate than anticipated
The large 22 seat dining room has a very home-inspired vibe and is a place for employees to come together as a big familyView in gallery
The large 22 seat dining room has a very home-inspired vibe and is a place for employees to come together as a big family
Additional spaces such as this casual lounge area also add a residential feel to the officeView in gallery
Additional spaces such as this casual lounge area also add a residential feel to the office