A Stylish Contemporary House In Rural Australia Boasts A Black and White Palette

This gorgeous Australian house occupies a small plateau in the Hepburn Springs resort town. It serves as a second home and a cozy retreat and it has a very interesting design. Upon reaching the beautiful, semi-rural site it becomes immediately apparent that the house is composed of two very different sections.

The house is structured into two big volumes perpendicular to one anotherView in gallery
The house is structured into two big volumes perpendicular to one another

One is the main volume which has a gabled roof, large glazed sections and is entirely clad in slate shingles. The other is a smaller, plain white volume with a rectangular shape and a flat roof. They serve different purposes and they each have their own unique style and look. The house in its entirely was designed and built by architecture office Telha Clarke.

The larger volume has a gabled roof and large glazed wallsView in gallery
The larger volume has a gabled roof and large glazed walls
The living room, dining area and the kitchen are combined into a large roomView in gallery
The living room, dining area and the kitchen are combined into a large room

The two volumes are positioned perpendicular to one another. The larger and taller one contains the living areas and the master bedroom and the other serves as a guest wing and garage. The common areas are combined into a large open plan living space with a beautiful black and white palette. Tall and narrow windows with black frames penetrate the roof and a fully-glazed wall at the back of the volume frames the best view in the house. In comparison, the guest area has a simpler design and features a muted palette of materials and finishes. Nevertheless, these two volumes complement each other perfectly.

The tall and narrow windows go straight up and don't follow the shape of the roofView in gallery
The tall and narrow windows go straight up and don’t follow the shape of the roof
The windows are offset and that results in an asymmetrical designView in gallery
The windows are offset and that results in an asymmetrical design
The kitchen is entirely white with the exception of the island which has a dark timber finishView in gallery
The kitchen is entirely white with the exception of the island which has a dark timber finish
A long corridor separates the living area from the master bedroomView in gallery
A long corridor separates the living area from the master bedroom
The guest wing has a similar contemporary design but features less vibrant colors and contrastsView in gallery
The guest wing has a similar contemporary design but features less vibrant colors and contrasts
White is the predominant color featured throughout the house, complemented by black and warm neutralsView in gallery
White is the predominant color featured throughout the house, complemented by black and warm neutrals