Studio Apartment Stays Authentic By Keeping Its Brick Walls Intact

This is how this small studio apartment looks like after it has been renovated. Instead of focusing on updating everything, the project tried to preserve a lot of the original features and emphasize the authenticity of the design overall.

renovated-studio-apartment-social-areaView in gallery

The apartment offers a total of 40 square meters of living space, divided into a social area containing the kitchen, dining room and living space, a bedroom and a bathroom. The living space is where it’s easy to observe all the unique design details, such as the exposed bricks on the walls.

renovated-studio-apartment-exposed-brick-wallView in gallery

Eco-friendly, natural and durable materials were used during the renovation. The floors and the window frames are made of oak and combined with the exposed bricks they create a pleasant and inviting ambiance with a little bit of rustic and industrial charm.

renovated-studio-apartment-kitchen-islandView in gallery

The kitchen is tucked in a nook, thus gaining some privacy. It has white cabinets set against brick walls, wooden countertops and an island that doubles as a bar and even as a dining table.

renovated-studio-apartment-kitchen-window-nookView in gallery

The window sills are spacious enough to allow cozy nooks to be created. This makes the living space and the kitchen feel particularly welcoming and comfortable, especially combined with all the other accent elements such as the wall art and the throw pillows.

renovated-studio-apartment-kitchen-shelfView in gallery

Although the kitchen is not particularly spacious, it does have a very practical design. An open shelf provides extra storage for spices and small items while also serving as a charming design element that matches the countertop.

renovated-studio-apartment-living-room-rugView in gallery

There are multiple other accent elements that make this studio inviting. For example, there’s a handmade wool rug in the living room that sets apart the seating area from the rest of the space. Its geometric pattern give it an eye-catching look.

renovated-studio-apartment-living-room-dividerView in gallery

The bedroom is actually not a separate room but simply hidden behind a divider that doubles as a shelving unit. It was built from reclaimed wooden boards.

renovated-studio-apartment-bedroomView in gallery

Grey walls, original 19th century bricks and wooden nightstands on wheels are elements that define the sleeping area. Though a bit austere, the space doesn’t feel cold or uninviting and that’s because of the array of materials and textures included in the design.

renovated-studio-apartment-bathroom1View in gallery

The bathroom is the only completely white space. It has a walk-in shower, tiled walls and a large mirror meant to make it feel more spacious than it actually is. All the exposed pipes continue on the same note that the rest of the studio adopted.

renovated-studio-apartment-bathroom2View in gallery