Spectacular Dubai Office Inspired By The Beautiful Sandy Dunes

Smart Dubai is a government initiative aimed to make Dubai the happiest city on earth, with many projects already being completed. One of them includes this amazing workspace designed by studio dwp. The office was designed with a focus on a few key concepts such as sustainability, flexibility, human interaction and intelligent space planning. In other words, it’s a space which encourages multidisciplinary collaborations through user-friendly layouts, beautiful aesthetics and multifunctional setups.

The interior is mostly made up of lots of open spaces which seamlessly connect with one anotherView in gallery
The interior is mostly made up of lots of open spaces which seamlessly connect with one another
The materials, finishes and colors used throughout the offices are means to reflect the surrounding landscapeView in gallery
The materials, finishes and colors used throughout the offices are means to reflect the surrounding landscape

The office looks spectacular and has a very modern but at the same time human design. The inspiration came from the unique landscape of Dubai. The spectacular ceiling designs are meant to reflect the desert winds over the sandy dunes, with organically-shaped spaces and fluid lines also defining the walls, floors and the entire workspace in general. The designers chose to focus on rounded and soft forms rather than linear shapes and straight angles in order to induce a welcoming and casual ambiance. The extensive use of wood throughout this entire project further helps to turn the offices into very inviting and comfortable spaces.

The design relies heavily on curves and organic shapes, staying away from linear shapesView in gallery
The design relies heavily on curves and organic shapes, staying away from linear shapes
The undulating ceilings mimic the sand dunes of DubaiView in gallery
The undulating ceilings mimic the sand dunes of Dubai
The overall ambiance is very casual and relaxed, with a focus on human interactionsView in gallery
The overall ambiance is very casual and relaxed, with a focus on human interactions
Numerous different multifunctional zones are organically integrated into the overall layoutView in gallery
Numerous different multifunctional zones are organically integrated into the overall layout
The color palette is limited to natural and organic nuances complemented by neutralsView in gallery
The color palette is limited to natural and organic nuances complemented by neutrals
The design is consistent throughout the entire structure, reiterating the same elements in various different formsView in gallery
The design is consistent throughout the entire structure, reiterating the same elements in various different forms
One of the main goals of this project was to encourage multidisciplinary collaborations View in gallery
One of the main goals of this project was to encourage multidisciplinary collaborations