Eco-friendly house opens to the views through an inspiring makeover

It would a shame to have a house in a beautiful area surrounded by great views and not to take advantage of its location. It’s why this house has undergone a makeover. Located on Mount Misery, the house has a beautiful wooden structure and a simple design and, after its been renovated, it also became more Eco-friendly and sustainable.

View in gallery

View in gallery

The main idea behind the project was creating a stronger connection between the interior and exterior spaces. The beautiful forest and garden surrounding the building offer the perfect setting for a gorgeous retreat. Part of the project was to create a series of porches and to remove some of the walls in order to connect the interior spaces with the decks and outdoor spaces.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

As we’ve already mentioned, the house also has a sustainable design. It features recycled wood features, energy-efficient appliances, a rain water collecting system and solar panels. In a way you could say it’s been modernized although it retained a lot of its original charm and character. The peaceful and inviting interior complements the overall design, creating a nice environment from which to admire and enjoy nature and feel close to the outdoors.