Duplex Penthouse With Roof Terrace Gets A Graphical Redesign

Complete renovations are usually the most rewarding. That’s because you get to see a big change and the transformation is dramatic and powerful. The renovation of a duplex penthouse apartment is a large and complex project which requires ample planning and great attention to details.

Duplex penthouse renovation roof terrace teak furnitureView in gallery

Duplex penthouse renovation roof terrace plantsView in gallery

Located in Tel Aviv, Israel, this apartment was renovated in the period 2014 and 2015 by architect Gabrielle Toledano. The apartment’s size and distribution of the spaces are defining for the project. In addition, the fact that there’s also a big roof terrace played an important role in how the project was approached.

Duplex penthouse renovation roof terrace benchView in gallery

The exterior space was treated as an extension of the interior. A large wood pergola covers the entire roof terrace, offering some protection from the sun and the element but serving mostly as a design feature meant to make the space more enjoyable and comfortable.

Duplex penthouse renovation roof terraceView in gallery

Duplex penthouse renovation roof terrace wood floorView in gallery

Teak wood was used for pretty much everything on the terrace. It can be found in the form of benches, plant pots, a playful swing as well as a bar and outdoor kitchen unit. The designing is complemented by lots of plants integrated throughout the terrace in order to offer it a fresh and welcoming feel.

Duplex penthouse renovation lower level social spaceView in gallery

Duplex penthouse renovation lower level austere decorView in gallery

The interior spaces contrast with the green and fresh roof terrace but share a similar style. All the rooms are defined by an abundance of natural light.

Duplex penthouse renovation lower level staircaseView in gallery

Duplex penthouse renovation lower level corner bench seatingView in gallery

A suspended metal staircase connects the two levels and serves as a focal point for the public spaces on both floors. The lower level public space is designed as a spacious and austere space with concrete flooring, white walls and bench seating along the walls.

Duplex penthouse renovation lower levels wood panel dividersView in gallery

A series of wood panels function as space dividers, separating the area into distinct zones. Black and white combined with gray and wood seems to be the defining palette for the entire duplex.

Duplex penthouse renovation staircase on upper levelView in gallery

Duplex penthouse renovation staircase cord wall graphicsView in gallery

The staircase leads on the upper level where a pretty large kitchen with a long bar occupies most of the space. The kitchen is parallel to the staircase and the black cords that support it form graphical shadows and visual effects.

Duplex penthouse renovation kitchen bar and seatingView in gallery

Duplex penthouse renovation kitchen island parallelView in gallery

This social space is long and narrow, a walkway forming in between the staircase wall and the kitchen. The design is, in this case, a mixture of elegance, raw industrial beauty and modern simplicity.

Duplex penthouse renovation kitchen barView in gallery

An unfinished, raw beauty also defines the bathroom spaces where concrete plays a key role and where gray is the main color.

Duplex penthouse renovation bathroom concrete designView in gallery

The only space in contrast with the rest of the penthouse is the kids’ room. In this case, a playful approach was chosen and the goal was to make the space feel welcoming, cozy and friendly while also feeling like a part of the whole.

Duplex penthouse renovation kids room platform bedsView in gallery

This room was envisioned as a playground. It has comfy platform beds, both accessible via small and colorful ladders. The lower bed also offers a great window seating area thanks to its positioning.

Duplex penthouse renovation kids room platform bedsView in gallery

The room also has a desk and a set of nesting rectangles to be used as tables or stools. Wood was used for the floor as well as on the walls and for the furniture. But the most interesting feature here is a suspended cabin where kids can hide and play. It was designed as a tiny house inside the larger one meant to let the kids explore their creativity and have lots of fun.