Old Barn Saved From Ruin Becomes a Beautiful Modern House

An old barn on the brink of going to ruin was salvaged by its owner who worked with architecture studio La Firme and ultimately managed to convert the old structure into a charming and modern house. However, you can’t really tell that just by looking of the building because it basically preserved its original architecture almost intact. As a result it looks like an old barn on the outside while on the inside it’s a modern and vibrant space in perfect sync with its natural surroundings.

The old barn, even though old, had a beautiful architecture which the owners wanted to preserveView in gallery
The old barn, even though old, had a beautiful architecture which the owners wanted to preserve
The original structure of the barn was entirely preserved and reinstalledView in gallery
The original structure of the barn was entirely preserved and reinstalled
The barn, now a modern house, is surrounded by tall trees and lots of greeneryView in gallery
The barn, now a modern house, is surrounded by tall trees and lots of greenery

The barn, now a charming gathering space for the whole family, is located in Quebec, Canada and sits next to the owners’ main house. It was designed as a retreat for their children and it offers  a wonderful view towards the untouched rural landscape. Large windows bring the outdoors in without interfering with the barn’s rustic exterior. Inside, a 30 foot tall ceiling gives the main social zone a super airy and spacious vibe while the collection of open, semi-open and closed areas offer various degrees of privacy. All of these elements ultimately create harmony between the barn and its natural surroundings as well as the spaces within.

The remodeled barn stands quite tall and enjoys a strong connection with the landscape around itView in gallery
The remodeled barn stands quite tall and enjoys a strong connection with the landscape around it
Inside, everything has been reorganized and reimagined in order to become a modern living areaView in gallery
Inside, everything has been reorganized and reimagined in order to become a modern living area
The social area positioned at the center of the house has a 30 foot tall ceiling and large windowsView in gallery
The social area positioned at the center of the house has a 30 foot tall ceiling and large windows
The new interior is eclectic, with a modern look and various rustic elements here and thereView in gallery
The new interior is eclectic, with a modern look and various rustic elements here and there
The kitchen is part of the open floor plan and features exposed wooden beams and a view of the gardenView in gallery
The kitchen is part of the open floor plan and features exposed wooden beams and a view of the garden
The white marble counters add an elegant and timeless vibe to the kitchen and go well with the wooden elementsView in gallery
The white marble counters add an elegant and timeless vibe to the kitchen and go well with the wooden elements
The redesigned interior uses a palette of neutral, light colors combined with natural wood and small pops of colorView in gallery
The redesigned interior uses a palette of neutral, light colors combined with natural wood and small pops of color
The social areas clustered on the ground floor and the private areas upstairs are connected by this simple wooden staircaseView in gallery
The social areas clustered on the ground floor and the private areas upstairs are connected by this simple wooden staircase
The wooden stairs don't actually go all the way up but are paired with a second white staircaseView in gallery
The wooden stairs don’t actually go all the way up but are paired with a second white staircase
The two staircase feature very different styles but actually complement one another nicelyView in gallery
The two staircase feature very different styles but actually complement one another nicely
The sleeping areas upstairs are the ones that take full advantage of the viewsView in gallery
The sleeping areas upstairs are the ones that take full advantage of the views