Northern California Vineyard Pavilion With Big Barn Doors And A Stylish Interior

When asked to design a multifunctional pavilion that would be able to host dinner gatherings for up to 60 people, the Anderson Architects team took some time to check out the area and asked their clients all the important questions that ultimately helped to shape this place. Their plan was to create a big barn house, a structure inspired by the rustic surroundings but with a lot of modern flair. They completed the project in 2014. What you see here is a large building on a beautiful vineyard in Northern California, U.S. It occupies a piece of land on the N edge of the vineyard and it has this wide V shape. This creates three sheltered courtyards around the building. It’s meant to serve as a beautiful retreat, a guest pavilion which can be easily opened up to the surrounding. It was designed and positioned in such a way that it takes maximum advantage of all the open space around it.

The barn-like pavilion has a wide V-shaped floor plan and is surrounded by lots of greeneryView in gallery
The barn-like pavilion has a wide V-shaped floor plan and is surrounded by lots of greenery
The central living area is a double-height space with a fireplace built out of local stoneView in gallery
The central living area is a double-height space with a fireplace built out of local stone
Large windows, porches and balconies frame the panoramic views of the vineyardView in gallery
Large windows, porches and balconies frame the panoramic views of the vineyard

It was important for this barn-inspired pavilion to be multifunctional and flexible and the layout and the interior design seek to achieve that. As a general rule, the materials chosen for this project are low-maintenance. They were also specifically chosen in relation with their context and the surroundings so they can age well within this landscape. The exterior of the barn is clad in cedar wood and the interior features whitewashed plywood surfaces, concrete floors and Douglas Fir roof trusses. The main volume is a double-height space with a balcony and an organic connection to the outdoors. The kitchen has a skylight shaft and the garage doubles as a basketball court. These are just a few of the details that make this place unique and special.

Two large galvanized rainwater collection tanks are placed near the garage and named Rosso and BlancoView in gallery
Two large galvanized rainwater collection tanks are placed near the garage and named Rosso and Blanco
The pavilion has large red doors that highlight its barn-like rustic beautyView in gallery
The pavilion has large red doors that highlight its barn-like rustic beauty
The garage has stainless steel lines embedded into the concrete floor and doubles as a basketball courtView in gallery
The garage has stainless steel lines embedded into the concrete floor and doubles as a basketball court
A double-height skylight shaft brings light from above into the open space kitchenView in gallery
A double-height skylight shaft brings light from above into the open space kitchen
As the exterior walls open up, they form protective overhangs for the outdoor patiosView in gallery
As the exterior walls open up, they form protective overhangs for the outdoor patios
Breezy curtains filter the sunlight and add texture and warmth to the interior decorView in gallery
Breezy curtains filter the sunlight and add texture and warmth to the interior decor
The red sliding barn door marks the main entrance into the pavilionView in gallery
The red sliding barn door marks the main entrance into the pavilion
Sections of the roof have been carved out on the second floor in order to create a porchView in gallery
Sections of the roof have been carved out on the second floor in order to create a porch