MOD’s Design Studio in Singapore

Today we would like to present you an interesting office design by Ministry of Design. The space is in fact their own design studio, located at the confluence of Singapore’s Chinatown area and the CBD. Set on a single floor and inhabitating 6 converted shop house units, this space is a statement of innovation and creativity.

View in gallery

The architects wanted to create an open office where people can communicate and the pressure of hierarchy doesn’t exist. The design resembles a barcode, a series of mixed programs are positioned along some “catwalks” and range from gallery space, meeting space, open plan desks, hot desk discussion zones to a library.

View in gallery

View in gallery

Moreover their work areas are black and white, in order to create a white canvas/blackboard effect that will leave everyone express their creativity freely. On the other hand the library is an unfinished timber which provides a more relaxed environment as a counter point to the rest of the space. As you can see their work is wonderful, has an essential concept and a typological relevance.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

MOD’s design studio was created on the same principles that govern its approach to design. The space is unique, beautiful and a great environment to work in.