Just another modern Japanese house from mA-style architects

Located in Fujieda, Shizuoka Prefecture, Japan, this house has what seems to be a very balanced and functional design. It was designed in 2012 by mA-style architects and it’s a very interesting addition to the rural area. The main reason why the client chose this particular location was the fact that the site offers expansive views of the mountain range and everything else visible from there.

View in gallery

The architects tried to come up with a design that would allow them to basically remove the border between indoor and outdoor areas. Nevertheless, the client asked for a series of private spaces and for a well-organized interior. It’s why the team attempted to balance the two areas and to create a harmonious design. The building features two symmetrically placed compact blocks with a transparent structure in between. The middle area is suspended above the ground and is partially integrated into the two blocks.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

In between the two compact boxes and underneath the transparent volume there’s a parking area. The two blocks contain the entrance, the children’s room, as well as the kitchen and the bathroom. They support the middle area which is a transparent volume and contains the social spaces such as the living areas. This is a space in between indoor and outdoor that also offers panoramic views of the surrounding landscape. It’s always bright and filled with light.