Japanese House from Konishi Gaffney architects

Sometimes the lack of space can make you work wonders as in this case where Konishi Gaffney architects came up with a Japanese house in Edinburgh, Scotland. The space was originally a garage where the architects came up with a Japanese house that adores sunshine and privacy. The privacy factor has been incorporated by turning the back of the house towards the lane. Towards the east of the house are three large sliding glass doors all of which open to the garden, an ideal place to bask in the morning sun.

A Japanese houseView in gallery

Another interesting thing is the strip windows to the ground floor (southern side)  and the give an illusion as though the house is floating over the high garden wall. This house is a collective mix of modernity and tradition where you have chimneys propping out of a slate roof amidst a location which is urban.

A Japanese house 7

A Japanese house 12View in gallery

A Japanese house 10View in gallery

A Japanese house 9View in gallery

A Japanese house 6View in gallery

A Japanese house 5View in gallery

A Japanese house 4View in gallery

A Japanese house 3View in gallery

A Japanese house 1View in gallery