White Concrete House With A Curved Swimming Pool

Building this house on this particular site was a difficult task but judging by the looks of things we’d say the effort was well worth it. Studio Parretta Arquitectura did a wonderful job at completely transforming the space and making the most of its uniqueness. The house is located in Godella, Spain and was constructed in 2018. The main challenge was presented by the fact that the plot has an unusual shape with a rounded edge. The second challenge and perhaps the biggest of all was the difference in level between the two streets that frame the site.

The curved shape of the site is reflected into the design of the swimming poolView in gallery
The curved shape of the site is reflected into the design of the swimming pool
The central section of the house is a double height space with large windows and nice viewsView in gallery
The central section of the house is a double height space with large windows and nice views

In response to these difficulties, the architects came up with a design that’s both clever and visually striking. The house is built exclusively in white concrete and that gives it a very clean and modern look. It also has large expanses of glass and wooden surfaces spread throughout the spaces. On one side there’s the basement area which is level with the lower street. On the other side sits the entrance positioned almost at the same level as the higher street. The house has large overhangs and expansive outdoor areas, including a curved swimming pool with L-shaped wooden deck. The interior areas are bright, airy and minimalistic, as beautifully captured by these images.

The entrance is positioned towards the highest section of the house, almost level with the streetView in gallery
The entrance is positioned towards the highest section of the house, almost level with the street
The unusual geometry of the house is also mimicked outdoors and all across the siteView in gallery
The unusual geometry of the house is also mimicked outdoors and all across the site
Large overhangs form protected outdoor areas which act as natural extensions of the living areasView in gallery
Large overhangs form protected outdoor areas which act as natural extensions of the living areas
The open kitchen is divided by the adjacent area through a double-sided fireplace wallView in gallery
The open kitchen is divided by the adjacent area through a double-sided fireplace wall
The white concrete exterior gives the house a very clean and very modern appearanceView in gallery
The white concrete exterior gives the house a very clean and very modern appearance
The view from the site is quite nice and the house takes advantage of thatView in gallery
The view from the site is quite nice and the house takes advantage of that
The minimalism which defined the exterior of the house is also present indoorsView in gallery
The minimalism which defined the exterior of the house is also present indoors
Wooden accents are strategically spread across the facade and break the overall simplicity of the designView in gallery
Wooden accents are strategically spread across the facade and break the overall simplicity of the design
The unusual placement of the house between two streets and a curved edge made this project challenging but also very interestingView in gallery
The unusual placement of the house between two streets and a curved edge made this project challenging but also very interesting
The private bedroom areas are gathered on the East side of the house and sit one above the otherView in gallery
The private bedroom areas are gathered on the East side of the house and sit one above the other
The ground floor is a large and open space with sliding glass doors that connect it to the outdoorsView in gallery
The ground floor is a large and open space with sliding glass doors that connect it to the outdoors