A House On A Gentle Slope Embraces Its Beautiful Surroundings

This amazing house from Brazil has a gorgeous view of the mountain range and a lot of elements in its design have been inspired by this. The house was designed by TETRO Arquitetura and was built in 2018 on a site with a slight slope and surrounded by native vegetation. A flagstone pathway leads up to the entryway which features this large void and a ramp with a set of stone steps. The main materials involved in this project are concrete, wood and stone and the house showcases them in layers.

The butterfly roof's overall shape helps to emphasize the panoramic viewsView in gallery
The butterfly roof’s overall shape helps to emphasize the panoramic views
A set of clerestory windows gives the impression of a floating roof structureView in gallery
A set of clerestory windows gives the impression of a floating roof structure
The views of the mountains are exquisite whether admired from the top or the bottom floorView in gallery
The views of the mountains are exquisite whether admired from the top or the bottom floor
A large kitchen spread along two adjacent walls, framing the dining areaView in gallery
A large kitchen spread along two adjacent walls, framing the dining area

Internally, the spaces are organized into two main sections. The leisure areas are placed at the bottom of the house and the private spaces sit at the top, this allowing the bedrooms to enjoy the best views and to have a serene ambiance and a soothing decor. The butterfly roof appears to be floating when seen from a distance thanks to the set of clerestory windows. Starting from the bottom of the house, the design highlights layers on stone, concrete, light wood and dark wood. They progressively complement each other all while taking advantage of the contrasts between them.

The private spaces of the house are situated on the top floor and have access to open balconiesView in gallery
The private spaces of the house are situated on the top floor and have access to open balconies
The living is large and open and features a large L-shaped sectional sofaView in gallery
The living is large and open and features a large L-shaped sectional sofa
The house embraces the sloping ground and has this large void which leads to the entrywayView in gallery
The house embraces the sloping ground and has this large void which leads to the entryway
The leisure areas are clustered on the bottom floor of the house with access to covered terracesView in gallery
The leisure areas are clustered on the bottom floor of the house with access to covered terraces
The house seamlessly embraces the slope and features a pathway leading to an entryway voidView in gallery
The house seamlessly embraces the slope and features a pathway leading to an entryway void
The interior spaces are seamlessly connected to a series of patios and terraces on both main floorsView in gallery
The interior spaces are seamlessly connected to a series of patios and terraces on both main floors
The simplicity of the materials and finishes gives the house an authentic, nature-inspired lookView in gallery
The simplicity of the materials and finishes gives the house an authentic, nature-inspired look
The swimming pool unfolds at the rear of the house and it too has a very organic lookView in gallery
The swimming pool unfolds at the rear of the house and it too has a very organic look
Flagstone pathways ensure a smooth transition between the house and its general surroundingsView in gallery
Flagstone pathways ensure a smooth transition between the house and its general surroundings
The entryway is quite unusual, being at the end of this large voidView in gallery
The entryway is quite unusual, being at the end of this large void
The butterfly roof gives the house a delicate and lightweight appearanceView in gallery
The butterfly roof gives the house a delicate and lightweight appearance
The different layers of materials can be observed from a distanceView in gallery
The different layers of materials can be observed from a distance
The gentle slope makes it seem like the house is an actual part of the landscapeView in gallery
The gentle slope makes it seem like the house is an actual part of the landscape
Large windows let in lots of sunlight and expose the interior spaces to the panoramic viewsView in gallery
Large windows let in lots of sunlight and expose the interior spaces to the panoramic views