Compact white residence in Kobe by Tato Architects

Located in Kobe, Hyogo Prefecture, Japan, this residence has a contemporary design and a compact shape. It was designed by Tato Architects and it was completed in 2008. The house sits on a site measuring 139.87 square meters.The site is located in a very beautiful area with views of the mountains and the city. The views are wonderful but they always come with a price.

View in gallery

It’s the shape and conditions on the site. This made the project very challenging.The particular site conditions made things more difficult than usual but the architects eventually found a solution for each difficulty. The shape of the building was dictated by the shape and orientation of the land. The parallelogram-shaped structure was designed vertically so that the client would be able to admire and enjoy the views.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

The interior of the house is divided into two volumes. The east side and the west side have similar structures and shapes with slight differences. They are separated by a stairwell. This created a semi-opened space in between the two volumes, like a private courtyard. Both volumes have a total of nine rooms. Both volumes have small windows of various dimensions complemented by large glass walls that create a nice connection with the outdoors. The interior is mostly white, just like the exterior. It features accent features in bright colors and an overall minimalist and modern appearance.{found on archdaily}.