Black House In The Forest Filled With The Beautiful Sound Of Music

A small plot in the forest, surrounded by tall trees, nature and tranquility – this is where a couple chose to build their new house. The site is located in Kulantuva, Lithuania and the house doesn’t really much on the views, although they are beautiful. What the owners really wanted from this black house was for it to be a place where they could relax and listen to the blues music that they love so much. It was architecture and design studio Archispecktras who made that dream come true. As requested by their clients, they gave the house a large and tall living area right at the center. This way the music can reach every room of the house and fill it with joy.

This black house is nestled in the forest and takes full advantage of its remote locationView in gallery
This black house is nestled in the forest and takes full advantage of its remote location
In total the house includes 170 square meters of living space View in gallery
In total the house includes 170 square meters of living space
The driveway and the garage are separate from the rest of the houseView in gallery
The driveway and the garage are separate from the rest of the house

This is a house designed with a very specific purpose in mind and it prioritizes comfort over everything else. The black exterior gives it a subdued look and helps it blend in with the forest landscape. Strategic openings and glazed wall sections ensure ease of access and a strong bond between the indoor and the outdoor spaces but only in certain specific areas of the house. Inside, the design and decor are modest and simple but also modern and stylish. The reading corner facing the large window is one of the best spots in the house. The window continues upwards onto the slanted ceiling which also looks cool from the outside.

Inside there are large social areas for receiving and entertaining guestsView in gallery
Inside there are large social areas for receiving and entertaining guests
At the center of the house there's a double-height living spaceView in gallery
At the center of the house there’s a double-height living space
The glazed walls continue onto the roof which lets in lots of natural lightingView in gallery
The glazed walls continue onto the roof which lets in lots of natural lighting
The double-height living area was a special request from the owners who wanted it to fill the house with musicView in gallery
The double-height living area was a special request from the owners who wanted it to fill the house with music
A separate nook with a large window makes a perfect reading cornerView in gallery
A separate nook with a large window makes a perfect reading corner
The kitchen opens onto a large wooden deck and received lots of sunlightView in gallery
The kitchen opens onto a large wooden deck and received lots of sunlight
This bedroom has a small skylight centered above it and features a very simple designView in gallery
This bedroom has a small skylight centered above it and features a very simple design