Stunning Villa in Bali Features A Unique Roof

The Carbon House is a modern villa with a tropical and very interesting design, located in Kecamatan Kuta Selatan, a sub-district in Bali, Indonesia. It was designed and built by Alexis Dornier in 2019 and it uses the surroundings and natural landscape in its favor. A key detail in the overall design of the house is the roof which features a unique structure. It sits flat over the interior spaces, extending to form overhangs. On one side it seems to seamlessly transition into a huge triangular panel that hovers a section of the patio and pool area.

The unique, geometric roof extends the house beyond its internal boundariesView in gallery
The unique, geometric roof extends the house beyond its internal boundaries
The roof extends over the poolside area, forming an unusual decorative coverView in gallery
The roof extends over the poolside area, forming an unusual decorative cover
Inside, there's a vast and open social area with a simple yet very welcoming designView in gallery
Inside, there’s a vast and open social area with a simple yet very welcoming design
The selection of materials includes a lot of locally-sources, reclaimed options which give the villa a lot of characterView in gallery
The selection of materials includes a lot of locally-sources, reclaimed options which give the villa a lot of character

The villa features 360 square meters of living space in total. It has four bedrooms and a series of bright and spacious common areas which transition outside, welcoming the outdoors in and vice versa. Floor-to-ceiling windows and sliding glass doors make the transition as seamless as possible.

The site offers beautiful, panoramic views which are highlighted in a very pleasant wayView in gallery
The site offers beautiful, panoramic views which are highlighted in a very pleasant way
The villa has four bedrooms in total, all simple and cozy, with neutral and pleasant chromatic palettesView in gallery
The villa has four bedrooms in total, all simple and cozy, with neutral and pleasant chromatic palettes

Furthermore, the selection of materials is also oriented towards helping the structure communicate harmoniously with its surroundings. It includes materials such as teak wood more than a hundred years old, terrazzo, local limestone and reclaimed ironwood.

The living areas open up to a covered patio and a swimming pool, partially covered by the unique roofView in gallery
The living areas open up to a covered patio and a swimming pool, partially covered by the unique roof
The bedrooms have direct access to the outdoors as well, enjoying a close connection with their immediate surroundingsView in gallery
The bedrooms have direct access to the outdoors as well, enjoying a close connection with their immediate surroundings
Among the materials used throughout the project is 100+ year old teak from Java and reclaimed ironwood from KalimantanView in gallery
Among the materials used throughout the project is 100+ year old teak from Java and reclaimed ironwood from Kalimantan