An Asymmetrical Weekend Home In Indonesia Hidden Among Pine Trees

Designed to serve as a cozy weekend retreat, this house isn’t big in size but it makes up for that with a beautiful and very inviting interior. It’s located in Bandung, in Indonesia and it was designed by studio andramatin

The roof of the villa has an asymmetrical shape which adds a modern touch to the designView in gallery
The roof of the villa has an asymmetrical shape which adds a modern touch to the design

The site which is occupied is cut off from the main road and surrounded by lots of pine trees. They form a beautiful green barrier between the house and the road and neighboring structures. It’s like it has its own little piece of paradise. 

The interior areas are positioned on multiple levels and they're generally open to one anotherView in gallery
The interior areas are positioned on multiple levels and they’re generally open to one another
The way in which the skylights is incorporated into the roof design is very subtle and cleverView in gallery
The way in which the skylights is incorporated into the roof design is very subtle and clever

The secluded nature of the site means lots of privacy for the house. Also, it allowed the architects to design it with lots of big windows and openings which take advantage of the lovely views.

The roof is angled down on one side to cover up the balcony overlooking the back section of the siteView in gallery
The roof is angled down on one side to cover up the balcony overlooking the back section of the site

The roof has this really cool asymmetrical shape that makes the house stand out and differentiates it from other typical gable roof homes. It’s covered in wood shingles and it’s lower on one side compared to the other, going straight down parallel with the wall. 

The tall ceiling makes the upstairs look quite grand and airy, especially with the partial wallsView in gallery
The tall ceiling makes the upstairs look quite grand and airy, especially with the partial walls

The interior is extremely inviting. The designers used multiple types of wood for different sections of the house as a way to create layers but also to maintain harmony throughout. The ground floor is not as open and bright as the upper section so it was best to have the service areas and the bedrooms down here. 

Although small, this bathroom looks amazing with the open shower at the endView in gallery
Although small, this bathroom looks amazing with the open shower at the end

That way the living and lounging areas can take up the upstairs and can enjoy the nice views. There’s a skylight that lets light into the central areas from above and a semi-open balcony which overlooking the back side of the plot where the slope starts.  

The house is surrounded by lots of trees and closed off from the main road for added privacyView in gallery
The house is surrounded by lots of trees and closed off from the main road for added privacy
The upstairs rooms are divided by partial walls which leave the top area open and expose the ceilingView in gallery
The upstairs rooms are divided by partial walls which leave the top area open and expose the ceiling
The living room and adjacent spaces have sliding glass doors that open them onto the balconyView in gallery
The living room and adjacent spaces have sliding glass doors that open them onto the balcony
The bedrooms are placed downstairs where they're less exposed to the surroundingsView in gallery
The bedrooms are placed downstairs where they’re less exposed to the surroundings
The kitchen and dining room are combined into one big and welcoming space with a big table at its centerView in gallery
The kitchen and dining room are combined into one big and welcoming space with a big table at its center
This is a great view of the house from a distance which puts it into context and in relation to its surroundingsView in gallery
This is a great view of the house from a distance which puts it into context and in relation to its surroundings