A spectacular 5-bedroom contemporary house in Hampshire

Located in Hampshire, UK, this residence has a striking minimalist design. It’s the latest creation of AR Design Studio and it was a project called Abbots Way. Completed in 2012, the residence has a contemporary design. The project focused on the concepts of comfort and privacy and the result was this contemporary house located in a rural area on the south coast of England.

View in gallery

The concept was privacy was taken very seriously. The property can be accessed via a private forest lane and is surrounded by vegetation, trees and even has a lake near-by. The shape of the house is structured on two perpendicular axis. They are defined by timber paths ad large stone walls that surround the house and garden. The house has a series of annexes, one of which is a separate office and gym space. The large stone walls from the property divide it into several areas and they also create four garden areas.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

One garden is near the entrance, another one is a pebbled Japanese garden to the rear of the house and near the office, the third one is a private, enclosed space visible from the kitchen and master bedroom and the last one is large space filled with tropical plants and with a lawn that reaches the lake. Internally, the space is functionally organized. The sleeping area is a white box set on top of the stone walls that appears to be floating. It contains five bedrooms and features views over the lake and garden.{found on archdaily and pics by Martin Gardner}.