A modern penthouse which offers a modern lifestyle with luxury and relaxation

This is the House of the Tree. It’s a striking space located at the 48th and 49th floor of a high-end residential tower in Shenzhen, China. It’s a penthouse and it was designed by Kokaistudios architects. The interior design is the creation of Filippo Gabbiani, Andrea Destefanis, Sherry G and Zoe Lee.

House of the tree kokaistudios7View in gallery

The penthouse has a total of 616 square meters of living space. The project was implemented in November 2011 and the main idea behind it was a hybrid concept, that of living between the city and the nature. It’s a modern residence that offers luxury and comfort. The penthouse is impressive right from the entrance. There you can find a tree planted at the 48th floor. The penthouse is very bright and it allows panoramic views of the city. This way the limit between the indoor and outdoor is slightly blurred.

House of the tree kokaistudiosView in gallery

House of the tree kokaistudios1View in gallery

House of the tree kokaistudios2View in gallery

House of the tree kokaistudios3View in gallery

House of the tree kokaistudios4View in gallery

The penthouse suffered a lot of large-scale architectural modifications before it looked like this. Now it features a small portion of the outdoor terrace that has been enclosed into a glass pavilion right in the center of it. This could be called the core of the apartment. The entire penthouse is very bright and filled with natural sunlight. Several walls have been removed from the original layout. This allowed for the kitchen to become larger and to turn the dining area into a dynamic space.

House of the tree kokaistudios5View in gallery

House of the tree kokaistudios6View in gallery

House of the tree kokaistudios8View in gallery

House of the tree kokaistudios9View in gallery

House of the tree kokaistudios10View in gallery

House of the tree kokaistudios11View in gallery

Another impressive element is the swimming pool that surrounds the penthouse. The semi-transparent glass partition makes a smooth transition between these spaces. Between the first and second floor there’s a transition space. The staircase that connects these spaces features a sculptural design with beautiful details.{found on archdaily}.