0

The new UK Google Campus interior design

I’ve always thought that a company like Google has one of the most ultramodern offices in the world, but I was wrong. Now I realized that Google focuses much more on having useful and simple things than comfort and extravagance in a place where the most important thing has to be the work atmosphere.

Located in the Silicon Roundabout in Shoreditch, Google’s newest UK campus is designed by London-based Jump Studio. The seven-story building still keeps details of the old decorations after it has been stripped of its original finishes and renovated using modern building materials. Now, the place has a new, modern but industrial look, a place that subtle invites you to focus on doing your job properly, having at your disposal all you need from a company like that.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

Here, we can find interesting shipping container rooms, open plan work spaces perfect for those who have to work with a team, lockers for employee’s personal things, social spaces perfect for taking a break from work and a café for both Google employees and guest start-up firms.The floors are made of stained concrete which create a contrast with the rusty ceilings and cheap-looking shelves made of reclaimed fruit crates from the reception area.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

Although this headquarters has an industrial look, we can notice the fact that all the materials and finishes were very carefully combined, creating the perfect environment for working. At the reception, the white and massive front desk is embellished with colorful LEGO bricks as well as the Google Campus logo from the white brick wall.{found on dezeen}.