0

Hongkong Post Post Makeover

Decorating in usually used to improve and make a better ambient in homes and small offices but in Hong Kong the ADO architects wore contracted to recreate the Mong Kok Post Office, a public service with both history and brand so they used most of their skills and imagination to complete the job.

Since the Mong Kok is the most popular post there they had a tough mission. They decided to separate it in three parts: reorganizing the signaling system for better visual communication, reshaping the space in order to make best use of it for the clients and for the employees also and re-branding the design of the post office to make it stronger incorporating its unique history and branding identity.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

All these put together resulted in a unique design with curved shapes that make you wander if you entered the Post Office or some other innovative store. The original space had already separation walls and the curves were also inspired by the existing brand but those old walls were transformed into 3 dimensional new elements that give now shape to different parts of the post office. The words that describe the new design better are spacy and elegant. Using only white and light green combined with the curves and the glass the Post looks almost like a space ship so enjoy the ride!{found on archdaily}