0

High-quality new construction mixing old

This is V-C, a beautiful contemporary residence located at Essestraat 170 – 9340 Lede in Belgium. It sits on a 2162 square meter site and the construction occupies a total area of 452.7 square meters. The rest of the site is covered by trees and vegetation. The construction of the house was completed in 2011.

The residence looks very imposing. It has a massive structure and a very simple design composed by several geometrical shapes put together. The client’s request was a high-quality building that would complement the existing residential program and would naturally integrate into the surrounding landscape. The site is composed by a large construction area but in the back there’s also a relatively large green area visible from some of the rooms.

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

View in gallery

In order to take advantage of the nature and the views it offers, the residence has been built with transparent surfaces and large windows and glass walls. The backyard can be enjoyed from inside without any problem. The house is efficient in more than one way. It’s large and spacious and it offers beautiful views while also allowing the inhabitants to have privacy. Moreover, the basement level opens to the garden and also acts like a concrete base for the transparent volume. It also houses a two-car covered parking space and a storeroom.{found on archdaily and designed by GRAUX & BAEYENS architecten}

Share this post

0

Posted in Architecture on December 30, 2011

About the author

Simona Ganea
She may not be very fond of people, finding them annoying most of the time, but she still enjoys helping them from the shadows. Her attention to detail drives others crazy yet remains her most appreciated characteristic.

WHAT DO YOU GUYS THINK?