0

De Oostvaarders by Drost + van Veen architecten

Natural education centre known as “The Oostvaarders” is one of the unique natural reserves in Europe. This is known as the Oostvaardersplassen which is located in Almere, in The Netherlands and was designed by Drost + van Veen architecten.

Natural education centre known as “The Oostvaarders” is one of the unique natural reserves in Europe. This is known as the Oostvaardersplassen which is located in Almere, in The Netherlands.

There are two different shapes which specify the beauty of The Oostvaarders. It all starts from the parking itself. The parking rises as a vertical beacon from the outwards plain. As a contrast, there lies a lake where the shape of the area is a typical horizontal.

The building has a first floor with a panorama room which obviously gives a panoramic view of the lake. The foot of the lake dyke is the entrance of this building. Starting from the entrance, the visitors climb the stairs to reach the crow’s nest, which is an exterior place to view the whole environment.

The openings are made up of timber pinewood, and different elements with different patterns and styles. The perforations are variable in size and direction.

Share this post

0

Posted in Architecture on December 2, 2009

About the author

Stefan
Stefan is the owner of Homedit.com – he started the site back in November 2008, from his passion for interior design and decorations and since then the site went from being a simple blog to one of the most popular home design websites on the web right now.

WHAT DO YOU GUYS THINK?